• BBQ

BBQ

Wanneer je Berloumi grilt wil je dat hij een bruin, hartig en zout korstje heeft en net zacht en warm is.

Snij de kaas in plakjes van ongeveer één centimeter.

  • Langwerpige vierkante staafjes kunnen ook. De kaas is makkelijk te snijden en zal warm goed zijn vorm behouden.
  • Steek blokjes kaas op een bbq-pen al dan niet afgewisseld met groenten of vlees.
  • Gebruik groenten of fruit dat snel gaar is of gaar de groenten voor.

Dep de plakjes op de snijplank in het beetje kruidige olie uit de verpakking.

  • Snij de verpakking helemaal open en dep de plakjes in de kruidige olie
  • Extra bijkruiden is niet nodig en gebruik al zeker geen extra zout.

Grill de plakjes Berloumi boven een zacht vuur

  • De bbq moet zo heet zijn dat Berloumi net zacht genoeg is tegen de tijd dat hij een mooie korst gekregen heeft. Zo eenvoudig is dat.
  • Ideaal is een rooster met brede grillen maar eender welk rooster werkt. Bij een gas barbecue gebruik je een hoge temperatuur.
  • In Berloumi zit net als in ander kazen nogal wat zout. Maar ander kazen bak je niet en door het bakken verdampt er water waardoor het zoutgehalte relatief gezien stijgt. Bak Berloumi dus niet te lang.

Serveer Berloumi warm.

  • Warm serveren gaat makkelijker wanneer je andere warme en/of lauwe ingrediënten gebruikt.
  • Wanneer Berloumi afkoelt krijgt hij een wat taaiere structuur. Ook zeer lekker maar je mist dan het romige, soepele mondgevoel.
  • Berloumi is het zoute, hartige, vullende, romige gedeelte van je maaltijd, gebruik in de rest van je recept minder of geen zout, frisse en contrasterende ingrediënten en laat andere zware ingrediënten achterwege.
  • Wil je Berloumi langer warm houden, doe dat dan in een zeer zachte oven van ongeveer 70°C.