Berloumi brochette met paprikacoulis en flatbread

Zes personen, hoofdmaaltijd

Flatbread met oregano

Begin met het maken van het deeg ongeveer 3 uur vooraleer je de broden wil bakken. Vroeger kan ook, laat het deeg in dat geval rijzen op een frissere plaats. Het is trouwens niet erg als het deeg helemaal is uitgerezen, het wordt tenslotte een plat brood. Ook het afbakken van de broden kan je op voorhand of tussendoor doen.

Meng de droge ingrediënten 600 g wit broodmeel, 8 g droge gist, 10 g gedroogde oregano, en 8 g zout grondig door elkaar

Voeg ongeveer 330 g water toe en meng en kneed gedurende 15 minuten tot een homogeen en elastisch deeg

Laat 30 minuten rusten onder een vochtige doek en kneed vervolgens kort door

Verdeel in 6 stukken van ongeveer 150 g en laat opnieuw rusten onder een vochtige doek

Duw de broden met de hand plat en strooi er ruim tarwegriesmeel (of ander) over. Rol het deeg uit met nog meer griesmeel in broden van ongeveer 20 cm diameter

Borstel de broden in met een beetje olijfolie

Bak de broden op de barbecue in ongeveer tien minuten. Draai ze voortdurend en borstel ze verder in met olie. Strooi er naar het einde toe een beetje grof zout op

 

Afwerking & Serveertips

Gril de Berloumibrochettes op zeer zacht vuur en onder voortdurend draaien. Beborstel ze eventueel met citroensap. Laat ze na het kleuren nog een beetje zacht worden aan de rand van het vuur

Bak de broden tegelijkertijd met de brochettes op een warme zone of warm ze terug op

Serveer met rucola en kerstomaten op een bord, plank of barbecuepan

Eet Berloumi warm !

 

Brochette met ananas en paprika

Om een brochette met Berloumi te maken is het belangrijk dat alles samen gaar wordt. Berloumi heeft een korte grilltijd. Daarom is het belangrijk de paprika op voorhand te roosteren, en te pellen. Het kost een beetje moeite maar het is ook echt de moeite om het te doen. Je kan de paprika ook kort, ongeschild blancheren als je dat wil.

Leg 1 rode paprika in een gasvlam (of op de barbecue) en blaker hem helemaal zwart. Laat kort onder een deksel liggen en pel de paprika. Snij de paprika in acht parten en snij deze parten telkens in drie stukken

Snij van 1/4de ananas de parten in blokjes en haal stukjes uit een halve  zoete ui

Snij 2 pakjes Berloumi in rechthoekige blokjes (foto) en meng ze met de olie uit de verpakking

Stel de brochette samen zoals op de foto

 

 

Coulis van paprika

Laat 2 rode paprika's volledig (ik herhaal volledig) zwart worden op de barbecue, onder de grill of in een gasvlam

Laat de paprika's afkoelen/nagaren in een kom afgesloten met een deksel

Snij de paprika's in vier parten, ontpit ze en schraap er het vel af

Blend de paprika's in de blender of met de staafmixer en voeg 2 g zout toe

Om te vermijden dat er vocht uit de coulis lekt kan je 0,5 g xanthaangom toevoegen

Verwarm zachtjes voor gebruik

 

Overschot

Doe de restjes die de brochettes niet gehaald hebben in een kom en meng ze met een beetje olie

Wok ze in een barbecue pan op hoog vuur

 

Als je dat wil, deel dan deze pagina !
  • 152
  •  
  •  
  • 152
    Shares