• Slider Image

Berloumi bruschetta met kappertjes, rucola en citroen

bruschetta, berloumi, kappertjes, citroen

Bruschetta voorbereiding en afwerking

De bereiding van deze bruschetta gaat heel snel, het vergt een beetje mise en place om alles snel en zonder stress te kunnen serveren. 

Zet eerst het volgende klaar: 50 g kappertjes (daar mag redelijk wat van het inmaakvocht bij zijn), 3 cl olijfolie, 30 g grof gehakte rucola, 2 cl citroensap.

Snij 4 plakjes Berloumi van ongeveer 7 mm dik.

Snij voor de bruschetta 4 schuine sneden ciabatta van ongeveer 1 centimeter uit een brood . Besprenkel of wrijf in met een beetje olijfolie of lookolie. Snij enkele flinterdunne citroenschijfjes uit een citroen. Doe de ciabatta en de citroenschijfjes in een vuurvaste serveerschaal of braadslede en zet in een voorverwarmde oven van 150°.

Bak na enkele minuten de Berloumi aan beide kanten bruin en leg ze nadien op de ondertussen krokant geworden bruschetta. Doe de kappertjes, de olijfolie, de rucola en het citroensap in de pan. Roer even kort door elkaar en schep het mengsel over en naast de bruschetta.

 

Als je dat wil, deel dan deze pagina !
  •  
  •  
  •