Berloumi en Halloumi bewaren

Berloumi en andere Halloumi-achtige kazen kan je vrij lang bewaren. In de gesloten vacuümverpakking wordt een ‘ten minste houdbaar tot’ datum gehanteerd van twee maanden vanaf productiedatum. Op voorwaarde dat de kaas gekoeld bewaard wordt. Omdat Berloumi minder zout en kruiden bevat kan je hem minder lang dan Halloumi bewaren. 

Eens geopend kan je Berloumi nog ongeveer een week bewaren. Wikkel de kaas in keukenpapier, hij zal dan een beetje uitdrogen maar dit is niet zo erg. Als je de kaas na opening nog langer wil bewaren raak hem dan niet aan met vuile handen en/of vuil bestek.

Enkel als de kaas plakkerig (niet vet van de olie-marinade) aanvoelt kan je hem beter niet meer opeten.

Berloumi kan ook zeer goed worden ingevroren. Eventueel kan de kaas eerst in plakjes gesneden worden. Het ontdooien gaat dan sneller en je kan enkel de plakjes die je nodig denkt te hebben uit de diepvries halen.