De Zuivelarij

De Zuivelarij is opgericht als eenmanszaak in mei 2014 door David De Coster. Aanvankelijk was het de bedoeling om kleinschalig, als hobby, enkele zuivelproducten te maken van boeren uit de buurt. Het eerste (en voorlopig nog enige) product, Berloumi, was echter vrijwel onmiddellijk een geweldig succes. Als snel werd Berloumi opgepikt door de groothandel en we kregen heel wat pers. Berloumi is ondertussen te vinden in een 400-tal eetwinkels over heel Vlaanderen.

Omdat er nogal wat investeringen in het vooruitzicht lagen werd in februari 2016 De Zuivelarij BVBA opgericht. Dat was nodig om de productie van Berloumi makkelijker te maken en om aan de stijgende vraag te kunnen voldoen. Bovendien willen we ons oorspronkelijke idee om meerdere zuivelproducten te maken van verschillende boeren trouw blijven.

Op dit ogenblik (juni 2017) zijn we bezig met de bouw van een 250m² grote, state of the art, kaasmakerij. Onze afdeling research & developement (ik dus) werkt ondertussen aan nieuwe producten die we in de nieuwe infrastructuur kunnen beginnen te maken. Ondertussen zijn ook Bert en Adelien in dienst. 

De Zuivelarij gelooft in de korte keten en een sterke band tussen (onze) boeren en (onze) consumenten. Tegelijkertijd geloven we niet in al te kleinschalige productie waarbij elke boer zelf verwerkt. Een zekere schaalgrootte is nodig om efficient, ecologisch, innovatief en voedselveilig te kunnen werken.

Bovendien willen we van onze kaasmakerij en zijn producten sterke merken maken waar de boeren van mee profiteren.

Groeten, David

 

David De Coster
Boer melkt koe
Berloumi, contact
Als je dat wil, deel dan deze pagina !
  •  
  •  
  •