• Slider Image

Bereiden

2 aubergine, in frietvorm gesneden

500 g oesterzwammen, in dikke slierten gesneden

Peper & zout

Bak de aubergine in maïsolie met zout gedurende ongeveer 8 minuten

Voeg de oesterzwammen toe en laat ongeveer 5 minuten meebakken

Kruid met zwarte peper, laat nog kort meebakken

Hou warm

80 g hennepzaad (Colruyt)

200 g mafaldine (Colruyt), of andere lange pasta

5 cl sesamolie (of notenolie)

Rooster de hennepzaadjes in een droge pan

Kook de pasta beetgaar volgens de verpakking

Meng de pasta met sesamolie en hennepzaadjes

400 g Berloumi

Snij Berloumi in vier sneden van ongeveer 1 cm

Bak de Berloumi

Serveren

Ofwel kan je ervoor kiezen om het aubergine/oesterzwam mengsel naast (of onder) de pasta serveren. Ofwel kies je ervoor om de pasta/hennep met de aubergine/oesterzwam te mengen.

Wij serveerden er nog een crème van pastinaak bij maar vergaten daar een foto van te nemen.

Berlouimi ‘late winter’

Berloumi ‘late winter’ is afgekruid met gedroogde hoorn des overvloed, kruidnagel, pimentpeper, zwarte peper en nigella. Rijpe, zware en aardse aroma’s die passen bij dit deel van de winter. Donker maar de dagen beginnen al te lengen en de lente is in zicht.