• Slider Image

Ovenschotel met geroosterde spruiten, aardappelpuree met mierikswortel

Een winters gerecht dat kan dienen als origineel, eventueel vegetarisch aperitiefhapje (foto). Maar ook als volwaardige winterse ovenschotel met veel groenten en relatief weinig vulproduct. Spruitjes worden veel lekkerder wanneer ze worden geroosterd in de oven.

1000 g spruiten, gekuist en gehalveerd
150 g ui, in grote stukken gesneden
40 g olijfolie
Zout en peper

Meng alles in een voldoende grote ovenschotel

Plaats in een heteluchtoven en verwarm naar 225°C gedurende 30 minuten

Haal na 20 minuten de spruiten even door elkaar

600 g bloemige aardappel, geschild
80 g boter
50 g mierikswortel, geraspt uit potje

Snij de aardappels in vier parten en kook ze helemaal gaar in gezouten water (20 min)

Pureer de aardappelen en meng ze met de boter, de mierikswortel

600 g Berloumi, vroege winter (of andere)
20 g citroensap
30 g zaadjesmosterd

Snij Berloumi in plakken van ongeveer één centimeter en bak ze in de pan

Haal Berloumi uit de pan en blus de pan met het citroensap en de mosterd


Haal de spruitjes uit de braadslede en doe de aardappelpuree onderaan in de braadslede

Schik de spruitjes en de Berloumi onnauwkeurig op de puree

Giet het beetje citroen – mosterddressing losjes over de ovenschotel

Zet de ovenschotel nog vijf minuten in de oven

Als je dat wil, deel dan deze pagina !
  • 3
  •  
  • 4
  • 7
    Shares