Recepten

We voegen regelmatig Berloumi grillkaas recepten toe. De recepten staan ingedeeld per seizoen maar daar hoef je niet noodzakelijk rekening mee te houden.

Wil je graag op de hoogte blijven schrijf je dan in op onze nieuwsbrief. We vallen je dan één keer per seizoen lastig met een mooi recept.

Newsletter

Lente

Couscous, salade met citroen en peterselie

Tabouleh is een Libanese salade van peterselie met een beetje couscous en niet een salade van couscous met een beetje peterselie. 

Berloumi brochette met paprikcoulis en flatbread

Een betrekkelijk eenvoudig barbecue gerecht dat prima voor te bereiden is en je vegetarische tuingasten geweldig zal plezieren

Berloumi | Asperges | Parelcouscous | Kruidencoulis

Berloumi interpretatie van een Vlaamse klassieker. Met een toffe techniek voor kruidige parelcouscous en een makkelijke en pro-techniek voor de Kruidencoulis.

Zomer

Kerstomaatjes, met saffraan en olijfolie

Kerstomaatjes kun je makkelijk ontvellen door ze in te snijden, 12 seconden in kokend water te leggen en vervolgens in ijswater. Neem er de tijd voor, het loont.

Paprika, gebakken in zoet en zuur

Geïnspireerd door Yotam Ottolenghi. Zacht gegaarde paprika met een weelderig aroma

Berloumi met gebakken abrikozen, spinazie, linzen en citroensaus

Kleurrijk en zomers met zuur en zoet en zout van citroen en abrikoos en Berloumi. Vegetarisch en als ik me niet vergis ook nog eens PN-proof

Pistachebrood met hummus van erwten, salade van geschaafde venkel en kumquats

Venkel is pas lekker als hij ofwel helemaal gaar is ofwel wanneer hij rauw en flinterdun geschaafd is. De combinatie venkel-sinaasappel komt wel meer voor. De kumquats in dit recept worden met de schil gegeten en maken de salade aantrekkelijk.

Herfst

Quinoa, salade met geschaafde bloemkool

Frisse en knapperige salade die koud, lauw of warm kan worden gegeten met Berloumi.

Berloumi, gebakken aardappel, gegrilde aubergines, auberginedip

Winter

Ovenschotel met geroosterde spruiten en mierikswortelpurée

Dit recept is uitgewerkt als ovenschotel maar je kan het ook, zoals op de foto, omtoveren tot een leuk, seizoensgebonden en vegetarisch hapje.

Toast | Schorseneer | Hoorn des Overvloed

Toast met champignons maar dan met schorseneren. Schorseneren zijn lekker in kaassaus, in dit recept laten we de kaas uit de saus en vervangen hem door hartig gebakken Berloumi.

Toast | Schorseneer | Hoorn des Overvloed

Toast met champignons maar dan met schorseneren. Schorseneren zijn lekker in kaassaus, in dit recept laten we de kaas uit de saus en vervangen hem door hartig gebakken Berloumi.

Aubergine | Oesterzwam | Hennep | Sesamolie

Snel klaar pastagerecht

Bloemkool, gefrituurd met Chaat Masala

Voor dit recept zal je even naar de Indiër moeten. Anardana (gedroogd granaatappelpoeder) en Amchoor (gedroogd mangopoeder) hebben de meeste mensen niet in huis. 

Pastinaak | Shiitake | Sjalot

De pastinaak als chips en als crème. Gebruik de techniek voor de chips van pastinaak ook voor alle andere groentechips.

Kikkererwten, auberinge, warme salade

Nog een recept met kikkererwten om het af te leren

Berloumi | Geroosterde Prei | Aardappelsalade

Prei komt niet zo vaak op de barbecue terecht. Nochtans krijgt de prei een heerlijke geroosterde smaak en lijkt hij zoeter te worden.

Vulproducten en basisbereidingen

Stokbrood

Handige tips en een min of meer sluitend recept voor het zelf bakken van stokbrood.

Tzatziki

Stevige tzatziki met veel komkommer