• Slider Image

Berloumi seizoensvarianten

Omdat we aanvankelijk niet konden kiezen welke kruidenmarinade we zouden gebruiken kent Berloumi nu verschillende seizoensvarianten. Elk seizoen heeft zijn jaarlijks terugkerende marinade. 

Met de marinade volgen we de sfeer en de geur van de seizoenen. Aan elke seizoensvariant koppelen we op deze website recepten. We hopen hiermee het gebruik van seizoen producten een beetje aan te moedigen. De afkruiding is nooit dominant en in een gerecht zijn de varianten inwisselbaar. In een bereiding is de textuur van de kaas steeds de voornaamste smaakbepalende factor.

Anders dan bij andere grillkaas wordt Berloumi al gekruid tijdens het productieproces. De kruiden worden toegevoegd tijdens het pekelproces. Daardoor worden ze samen met het zout opgenomen in de kaas. Een deel van de kruiden en specerijen kunnen in en/of rond de kaas zitten. Vaak samen met maïs of olijfolie.

 

 

LENTE

Chilivlokken en dragon

ZOMER

Groene peper, oregano, basilicum

HERFST

Een mengsel van mosterd, kurkuma en grof gemalen zwarte peper.

WINTER

Berloumi, gerookt met gefermenteerde Turkse chilivlokken