• Slider Image

Voedingswaarde

Er zijn heel veel positieve dingen over Berloumi te zeggen maar een dieet product is het niet. 

Berloumi is gemaakt van pure koeienmelk die noch aangeroomd, noch afgeroomd werd. Net als vrijwel alle andere kazen is Berloumi een 42+ kaas. Dit betekent dat er op de droge stof meer dan 42% vet in de kaas zit. Op de droge stof, want in werkelijkheid bevatten kazen ongeveer de helft water.

Per 100 gram bevat Berloumi dus ongeveer 25 g vetten. En ongeveer 19 gram aan eiwitten. Qua vetgehalte is dit vergelijkbaar met mager gehakt en minder dan de meeste gepaneerde vleeswaren. Door het hoge eiwitgehalte verzadigt Berloumi wel snel.knipsel

Berloumi bevat ook redelijk wat zout. Echter lang niet zoveel als in de handel vergelijkbare kazen . Berloumi bevat tussen de 2 – 2,5 g zout per 100 gram kaas.Dit zout is in het bereidingsproces absoluut noodzakelijk om de gewenste textuur, smaak en houdbaarheid te verkrijgen.

Wil je Berloumi nog minder zout dan kan je hem voor het bereiden een half uurtje in het water leggen. Veel makkelijker en culinair interessanter is het om in de rest van de bereiding minder zout te gebruiken.